Yhteinen omaisuutemme on eliitin!

Meillä on niitä asumiseen ja kaikkeen hyvään suitsutettuja säätiöitä Nuorisosäätiö yms, joilta riittää rahaa politiikkojen vaali­mainontaan ja korruptioon. Siistimmät asumissäätiöt sallivat hyväosaisten johtohenkilöidensä asumiseen puoli-ilmaiseksi parhailla paikoilla pääkaupunkiseudulla. Miettikää Nuorisosäätiötä, jossa oli jo Kanki Kaikkonen kepukavereineen rahaa lypsämässä! Nyt uudelleen loput rikolliset keputeinit kirjanpidot revittynä, kuten säätiökirjanpito saakin olla.

Senaattikiinteistöt ovat jatkoa 1990 -luvun Arsenaali -rikosnimelle, joka laittoi konkurssiin yrittäjiä. Siinä polkassa menivät konkurssikiinteistöt asuntoineen myyntiin, ilman julkisia tarjouspyyntöjä! Ne lipsahti pankin lä­heisille, tai pankinjohtajan sukulaisille.

Yrittäjälle jäi vielä ve­latkin, kun miljoonan kiinteistönsä meni 210 000 ja velkaa jäi vielä 800 000 markkaa perintään!
Tiedän tapauksen, kun arvokas taidekokoelma velka­pantteina olleina vain siirrettiin muodollisesti roskapankin nimiin paperilla ”vähäarvoisena”. Taulut vietiin suoraan muualle Säästöpankista Lounais-Suomessa. Myö­hemmin ne olivat ”hävinneet suureen taidemääräämme jossakin vaiheessa varastoinnissa ja siirtelyissä” kuten selvitys poliisille kuului vuosien päästä. Tutki­mukset loppuivat siihen poliisilta.

Oli jännempää poliisille tutkia nuuskan viinan- ja maahantuojaa, kuin miljoonien taidekavallusta. Lammet, Jaakolat, Nelimarkat, Favenit ja Haloset olisivat löytyneet pankkiher­rojen sukulaisten kotoa! Kirjoitin tästä 1997 artikkelin, joka ei kelvannut TS:lle, HS:lle, eikä SK:lle. Oli kuulemma tätä … ”Tässä on lii­kaa nimiä, eli tarkastamattomia väitteitä rikoksista henkilöt mainiten! Näytä toteen kiveen hakattuna pari nimeä taulukeissistä, niin katsotaan sitten uudelleen!”

Pitkin rautateidemme varsilta on Senaatti myynyt parhaat asema­päällikön talot ja ratajohtajien palatsit kunnostettuna. Ilman julkisten tarjouksien pyyntöjä kauppoja on syntynyt ”halukkaille ihmisille ja säilyttäville tahoille” kolmekymmentä vuotta. Ne lahot, huonot ja vaarallisissa paikoissa ole­vat asemaröttelöt näyttävät olevan netissä myynnissä vuodesta toiseen. Yllättäen ne menevätkin sitten kaupan n. 2 000 euron hinnasta 6 – 9 hehtaarin puutarhatontteineen taajaman reunamilla. Valtion omaisuusmassa oli siirretty vaikkapa rakennusfirmalle edullisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *