Moottoripyörä täristää munaa!

Viiden kympin sivuutin ilman sitä moottoripyörän hankintaa. Jäi ostamatta kymppitonnin varusteet turhaan. Veljeni sellai­sen kävi läpi. Piti saada 17 000 € intiaanipyörä, viimeisen päälle olevat varusteet kypäräpuhelimin yms 5 000 euroa. Teki sateisen kaverireissun Lappiin, jonka katkasi Muoniossa, kun se ”kastumaton puku” oli litimärkä parin tunnin ajossa. Kaksi muuta kääntyi jo Kemistä takaisin.
Saappaat, joilla piti pystyä seisomaan vedessä kaksi vuoro­kautta, olivatkin märät Torniosta Muonioon ajossa. Broidi otti mökin, kuivatti itseään ja asusteitaan pari vuorokautta avotu­len ääressä. Ajeli perkeleen harmissaan etelään tihkusatees­sa. Poiketen Keskisen Vesan hotelliin Tuuriin kui­vattamaan taas itseään. Myi heti 11 000€ pyörän pois elokuus­sa 3 850 km ajettuna ja muut varusteet 3 000. Tappiota kokei­lusta kaatui noin 8 000 €! Hävitti kaikki MP -lehtensä ja moottoripyörävideonsakin.

Itse ajoin alta parikymppisenä BSA, Jawa, AJS ja lopuksi Hermes merkkisiä pyöriä. Hermes oli harvinaisuus Suomessa. Tuotiin se veljeni kanssa Ruotsista hieman käytettynä. Se oli wankelmoottorinen. Ai sitä sihisevän räpisevää ääntä joka sillä olikaan! Siinä vieressä sai olla Hondaa, Kavaa ja Yamaa, mutta Hermesta katsottiin ja kuunneltiin. Se ääni oli kuin kiihkeän naisen päällä olevaa silkkiyöpaitaa olisi karhealla ja vaativalla kädellä hyväillyt pyllyn päältä!
Se oli vain sen ajan huono voitelu ja siksi kammiot kuluivat 6 000 kilometrissa jo falskaavaksi. Lopulta puntiksella ollut varusmies sai sen lukosta auki pihassamme. Jotenkin käyntiin saatuaan pyrki rikkomaan sen. Ajoi sen lopuksi tahallaan varuskunnan tienreunan kiveen etuhaarukka väänty­neeksi ja moottori paloina makaavaksi kasaksi. Siitä piti vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa riidellä koko loppuvuosi korvauksen määrästä.

Koeajoin yhden BMW:n muutama vuosi sitten. Lähdössä meinasin pudota satulasta ja jarrutuksessa istuin tankin päällä koke­mattomuuttani. Se opetti minut pysymään erossa moottoripyö­ristä. Nyt syksyllä tarjosi yksi tuttu pyöräänsä minulle halvalla. Oli koko helteisen kesän ajanut ja ajanut Fennoskandiaa ristiin rastiin 18 000 kilometriä! Ajatelkaa 18 000 km, joten oli siinä jo selkään kai tullut tuntemuksia! Ei halua enää koskaan kesäänsä pilata niin! Olisin saanut noin 70 000 km ajetun italialaisen Guzzi kaunottaren 5 500 euroa ja kampetta päälle 500 euroa lisää. Pyörän osti tuttavani, jonka tallissa se on nyt osiin purettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *